10 smarte kostholdsråd for deg som skal ned i vekt

Hver eneste dag legger vi i Slanketips365 ut et nyttig kostholdsråd som er motiverende for deg som trenger hjelp til å holde fokus om du slanker deg eller er opptatt av å passe vekten. I denne artikkelen har vi samlet de 10 mest populære slanketipsene hittil. Her er de innleggene som har fått flest likes og delinger på Facebook og Instagram.

Slik får du smågodtet til å vare lengre!

Slanketips - Kostholdsråd
Slik får du smågodtet til å vare lengre

De fleste av oss setter pris på litt søtt (eller surt!) i helgen. Og mange synes nok at det er fort gjort å spise opp hele godteposen i en fei! Men se på dette trikset. Vi kutter/klipper alt smågodtet i 4-6 biter, og vips så har vi ikke 7 smågodtbiter, men 31! Så hvis du klarer å ta én om gangen, så varer godteriet mye lengre – garantert!

200 kcal i smågodt er 200 kcal, uansett hvor store biter du har.

Mais og minimais trodde du kanskje hadde like mange kalorier?

Slanketips Kostholdsråd
Mais og minimais trodde du kanskje hadde like mange kalorier

Men i en av disse boksene er kaloriinnholdet per 100 gram nesten tre ganger høyere enn i den andre. Hvilken? Vanlig mais er et kornslag og inneholder mye mer karbohydrater enn minimaisen som er en grønnsak. I en del retter (som for eksempel wok) kan mais og minimais brukes om hverandre. Da er det smart å velge minimais for der er kaloriinnholdet så lavt at det bare er å hive innpå!

100 gram Minimais (= 28 kcal)
100 gram Mais (= 71 kcal)

Sukkerfri drikke, men den ene er allikevel nokså langt fra kalorifri.

Slanketips Kostholdsråd
Sukkerfri drikke men den ene er allikevel nokså langt fra kalorifri

Hvis du drikker endel sukkerfri brus, så er det lurt å være klar over dette: Mozell Light er ikke tilsatt sukker, men allikevel blir det faktisk 120 kcal om du drikker en halvannen liters flaske i løpet av en dag eller to. Til sammenligning har tilsvarende mengde 7 Up Free kun 15 kcal. Ganske stor forskjell, faktisk! Grunnen til kaloriene i Mozell er at den inneholder 18% fruktjuice og den inneholder fruktose. Fruktose er naturlig fruktsukker og har like mange kalorier som vanlig sukker.

1,5 liter 7Up Free (= 15 kcal)
1,5 liter Mozell Light (= 120 kcal)

Et smart valg istedenfor margarin eller smør! Mye å hente her.

Slanketips Kostholdsråd
Et smart valg istedenfor margarin eller smør Mye å hente her

Noen pålegg trenger at det er noe under som “fester” det til brødskiva. Kjøttpålegg og skivet ost er eksempler på dette. Det vanlige å bruke er et smør eller en margarin, men har du forsøkt magerost? Den finnes i flere varianter og mager skinkeost passer godt under både ost og kjøttpålegg. Du sparer også ganske mange kalorier med tanke på hvor mange brødskiver mange av oss spiser i løpet av en dag. På to skiver bruker du kanskje 10 g til sammen og der gir magerosten bare 13,5 kcal mot Brelett som gir 39 kcal. Om du spiser 4 skiver hver dag så sparer du hele 500 kcal på en uke!

100 gram Kavli Mager Skinkeost (= 135 kcal)
100 gram Brelett (= 390 kcal)

Bixit Havrekjeks – med eller uten sjokolade?

Kirstens slanketips
Bixit Havrekjeks med eller uten sjokolade Sjekk kaloriforskjellen

Velger du den originale havrekjeksen fordi den med sjokolade garantert har flere kalorier? Da gjør du en bommert! Kaloriinnholdet pr 100 g er nemlig nøyaktig det samme. Og om du nøyer deg med en eneste kjeks så kommer du faktisk bedre ut med sjokoladevarianten for den har bare 50 kcal mot originalkjeksen som har 76 kcal. Grunnen er at kjeksen med sjokolade er mindre enn den uten. To Bixit original tilsvarer tre Bixit med sjokolade. Hva som er sunnest har vi ikke tatt stilling til, men generelt kan vi si at begge har høyt innhold både av fett og sukker.

100 gram Bixit med Sjokolade (= 480 kcal)
100 gram Bixit Original  (= 480 kcal)

Denne overrasket oss! Gulrot mot sjokolade, liten tvil om hvor kaloriene befinner seg. Eller?

Muffins Slanketips
Denne overrasket oss Gulrot mot sjokolade liten tvil om hvor kaloriene befinner seg Eller

Her er det nok flere som har blitt “lurt”. For en titt på baksiden av emballasjen viser faktisk at kaloriinnholdet er omtrent identisk på de to muffinsene. Generelt er disse produktene lite anbefalt i en periode hvor man er opptatt av å redusere inntaket. En enkelt muffin nærmer seg 400 kcal, for samme antall kalorier kan du fint sette sammen et næringsrikt og mettende middagsmåtid!

1 stk (100 gram) Aunt Mabel’s carrot muffin (= 375 kcal)
1 stk (100 g) Aunt Mabel’s Chocolate muffin (= 378 kcal)

Wok er super slankemat, men ikke alle sauser egner seg like godt

Blue Dragon Woksaus
Wok er super slankemat men ikke alle sauser egner seg like godt

Med rent kjøtt og masse grønnsaker er wok både sunt og magert. For enkelt å sette smak til retten så er det mange varianter av sauser å få kjøpt. Vi liker porsjonsposene til Blue Dragon da de er akkurat store nok for en middag til to. Det er dog stor forskjell på hvor mange kalorier de forskjellige inneholder. En av variantene skiller seg klart ut i gunstig retning. Blue Dragon Chop Suey inneholder 73 kcal pr pose, eller bare 36 kcal pr porsjon. Den passer både til svin, kylling og okse og er vårt absolutte førstevalg!

1 pose (120 g) Blue Dragon Chop Suey Woksaus  (= 73 kcal)
1 pose (120 gram) Blue Dragon Sweet & Sour  (= 185 kcal)

Cola eller juice – samma det?

Cola eller juice. Slanketips
8 Cola eller juice samma det

Tror du at det er mange flere kalorier i Cola enn i juice så tar du grundig feil. Det er faktisk noen flere kalorier i juicen! Jada, vi vet at det er mange grunner til å velge juice fremfor cola, men er det kaloriene du er opptatt av så er det omtrent det samme hva du velger. Vi kan vel si at ingen av dem egner seg som tørstedrikk om du slanker deg, da bør du velge vann eller eventuelt Cola zero. Juice regnes som mat på linje med frukt.

1 liter Coca Cola (420 kcal)
1 liter Sunniva Original Appelsinjuice (450 kcal)

Go’ Morgen yoghurt uten sukker, hvordan slår det ut på kalori-innholdet?

Go Morgen yoghurt uten sukker hvordan slår det ut på kalori innholdet

Forskjellen er kanskje ikke så stor som du tror, for du sparer bare 38 kcal på begeret. En yoghurt med müsli inneholder både proteiner og fett i tillegg til karbohydratene, derfor gjør ikke sukkeret den store forskjellen. Spesielt ikke når bringebæryoghurten også inneholder det naturlige sukkeret som finnes i både melk og bær. Men som vi har sagt tidligere, enhver kalori spart hjelper til i regnskapet og vil gjøre det lettere å gå ned i vekt. Jeg går derfor for den uten sukker!

1 beger (190 g) Go’ Morgen Bringebæryoghurt u/sukker (= 184 kcal)
1 beger (190 g) Go’ Morgen jordbæryoghurt med müsli (= 222 kcal)

Det kan være utfordrende å være småsulten. Velg riktig her!

Småsulten - slanketips
Det kan være utfordrende å være småsulten Sjekk den forskjellen

Disse to mellommåltidene ser jo omtrent like store ut. Men nøttemiksen veier dobbelt så mye og har nesten tre ganger så mange kalorier. 353 kcal er mye, i hvert fall når du vet at det er mulig å lage en god og mettende middag på 400 kcal. Det mange ikke er klar over er at en serveringsporsjon av nøttemiksen bare er en halv pose, men hvem spiser vel bare halve posen?

1 pk (30 g) Wasa Sandwich Franske Urter (= 139 kcal)
1 pose (60 gram) Småsulten Nøttemiks (= 353 kcal)

Vil du lese andres kostholdsråd?

– Helsedirektoratets 12 kostholdsråd

– Matprat: De beste kostrådene

– SATS: 10 viktige kostholdsråd

– NHI.no: Kosthold – praktiske tips

POPULÆRE SLANKETIPS-KATEGORIER:

Alkohol (3) Blandevann (1) Brunost (4) Brus (3) Bær (3) Dessert (15) Dressing (1) Drikke (22) Epost (4) Ferdigmat (1) Fisk (8) Frokost (47) Frukt (17) Gele (1) Grønnsaker (3) Gulost (3) Iskrem (7) Kaker (5) Ketchup (1) Kjøtt (5) Kjøttpålegg (5) Knekkebrød (3) Kveldsmat (1) Kylling (3) Lam (1) Lunsj (38) Meieri (4) Mellommåltid (35) Middag (39) Nøtter (7) Ost (10) Pasta (4) Popcorn (5) Potetgull (3) Pålegg (30) Pølse (4) Rømme (4) Saus (13) Sjokolade (25) Slanketips (1) Snacks (12) Storfe (1) Suppe (3) Syltetøy (2) Søtt (36) Tilbehør (22) Yoghurt (10) Øl (2)

FÅ MOTIVASJON TIL Å KLARE Å PASSE VEKTEN. BESTILL SLANKETIPS365 PÅ EPOST.
GRATIS SELVFØLGELIG!

Bestill her!

Total
0
Shares
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You May Also Like